Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Cukinia w zalewie musztardowej na zimę

Czas 35 minut Porcji 3 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 kg cukinii

Zalewa:
4 szklanki wody
1,5 szklanki cukru
3/4 szklanki octu
2 łyżki soli
5 łyżek musztardy
liść laurowy, ziele angielskie, ziarna pieprzu (po kilka sztuk wszystkiego)

Cukinia w zalewie musztardowej na zimę - sposób wykonania:

Przepis na cukinię w sosie z musztardą, zamiast cukinii możemy w identyczny sposób przygotować inne, dostępne warzywa np. patisony, ogórki itp.

Cukinię myjemy dokładnie, kroimy na kawałki - grube plastry lub słupki (końce odrzucamy). Wkładamy je do wyparzonych słoiczków.
Gotujemy zalewę z podanych składników, oprócz musztardy, musztardę dodajemy gdy zalewa się zagotuje. Mieszamy i wlewamy zalewę do cukinii. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 25-07-10 | Czytano: 14835 razy | komentarzy [0]
Cukinia  w zalewie musztardowej na zimę komentarz



Opinie i komentarze na temat Cukinia w zalewie musztardowej na zimę kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Cukinia w zalewie musztardowej na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje