Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Czarne porzeczki w soku własnym na zimę

Czas 35 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg czarnych porzeczek (odszypułkowywane, zdrowe, umyte i osuszone)
1/2 szklanki cukru

Czarne porzeczki w soku własnym na zimę - sposób wykonania:

Porzeczki przesypać cukrem, podgrzać na ogniu aż puszczą sok (mieszając aby nie przywarły). Wrzące nakładamy do słoików, potrząsając, dopełniamy do takiej ilości aby zostawić 2 cm wolnej powierzchni od góry. Pasteryzujemy około 15-20 minut. Po przestudzeniu przenosimy w chłodne miejsce.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 18-07-10 | Czytano: 10138 razy | komentarzy [0]
Czarne porzeczki w soku własnym na zimę komentarz



Opinie i komentarze na temat Czarne porzeczki w soku własnym na zimę kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Czarne porzeczki w soku własnym na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje