Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z owoców Czarne porzeczki w soku własnym na zimę
Czas 35 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 kg czarnych porzeczek (odszypułkowywane, zdrowe, umyte i osuszone)
1/2 szklanki cukru
Czarne porzeczki w soku własnym na zimę - sposób wykonania:
Porzeczki przesypać cukrem, podgrzać na ogniu aż puszczą sok (mieszając aby nie przywarły). Wrzące nakładamy do słoików, potrząsając, dopełniamy do takiej ilości aby zostawić 2 cm wolnej powierzchni od góry. Pasteryzujemy około 15-20 minut. Po przestudzeniu przenosimy w chłodne miejsce.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis mewa80 | 18-07-10 | Czytano: 10138 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Czarne porzeczki w soku własnym na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują