Strona główna >>
Dania mączne >>
Pierogi Czebureki kresowe
Czas 45 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
2 szklanki mąki
25 dag twarogu
2 jajka
1/2 łyżeczki sody rozpuszczonej w 2 łyżkach octu
sól
Farsz:
50 dag mięsa mielonego
2 średnie cebule
sól, pieprz, przyprawa do mięsa duszonego
olej do smażenia
Czebureki kresowe - sposób wykonania:
Przepis jest już wiele lat w domowym menu, przywiozła go dawno temu kuzynka z Wilna.
Z podanych składników zagnieść ciasto, dobrze wyrobić aby było jednolite. Mięso podsmażyć, dodać przyprawy, dusić 20 minut. Po uduszeniu
Gotowe ciasto rozwałkować, za pomocą małego talerza wycinać koła, na środek nakładać farsz mięsny, zlepić brzegi i natychmiast smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Podawać z dowolnym sosem pomidorowym np. keczupem.
Prześlij przepis asieńka | 17-06-10 | Czytano: 40081 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Czebureki kresowe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują