Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Czeska zupa czosnkowa

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 4 ząbki czosnku
- cebula
- 2 jajka
- łyżka oleju
- kostka bulionu wołowego (lub litr domowego rosołu)
- 1 mały okrągły bochenek chleba
- wegeta
- sól

Czeska zupa czosnkowa - sposób wykonania:

Odkrój wierzch chleba i wybierz miękisz. Cebulę i posiekany czosnek zeszklij na oleju. Wlej litr wody, gdy zacznie wrzeć,
włóż kostkę bulionową. Przypraw solą i wegetą. Dodaj kilka łyżek miękiszu chleba, wbij jajka. Zupę od razu zmiksuj, aby jajka się nie ścięły.
Podawać w wydrążonej skórce chleba.


Poleć przepis znajomemu

Ania | 11-06-08 | Czytano: 15870 razy | komentarzy [1]
Czeska zupa czosnkowa  komentarz



1 komentarzy

Autor
grzanki
2009-08-27 19:29

chciałbym dodać że środek chleba kroimy w kostkę i smażymy na oleju aż się spiecze i powstaną grzanki które wrzucamy do zupy. REWELACJA.

Linia tła strony

Dodaj komentarz