Strona główna >>
Dania główne >>
Zupy Czeska zupa czosnkowa
Czas 30 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 4 ząbki czosnku
- cebula
- 2 jajka
- łyżka oleju
- kostka bulionu wołowego (lub litr domowego rosołu)
- 1 mały okrągły bochenek chleba
- wegeta
- sól
Czeska zupa czosnkowa - sposób wykonania:
Odkrój wierzch chleba i wybierz miękisz. Cebulę i posiekany czosnek zeszklij na oleju. Wlej litr wody, gdy zacznie wrzeć,
włóż kostkę bulionową. Przypraw solą i wegetą. Dodaj kilka łyżek miękiszu chleba, wbij jajka. Zupę od razu zmiksuj, aby jajka się nie ścięły.
Podawać w wydrążonej skórce chleba.
Prześlij przepis Ania | 11-06-08 | Czytano: 16855 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Czeska zupa czosnkowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują