Przepisy: Dania główne


Strona główna >> Dania główne

Przepis na sos grzybowy pochodzi z kuchni staropolskiej.
Grzyby myjemy, bardzo drobno kroimy, cebulę obieramy, kroimy w drobną ...
Sos ze świeżych grzybów  Sprawdzony przepisSos ze świeżych grzybów

Sos ze świeżych grzybów

| Czytano 36183 | komentarz do przepisu [0]
Kaczka w winnym, żurawinowym sosie z programu Ewa Gotuje. Pierś kaczki nacieramy przyprawami, obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu p...
Kaczka pieczona w winnym, żurawinowym sosie  Sprawdzony przepisKaczka pieczona w winnym, żurawinowym sosie
Łososia drobno pokroić. Marchewkę zatrzeć na tarce o dużych okach. Osobno tarkować żółtko i białko. Układać w misce warstwami w ...
Sałatka z łososia Sprawdzony przepisSałatka z łososia

Sałatka z łososia

| Czytano 35309 | komentarz do przepisu [0]
Grzyby czyścimy i starannie płuczemy. Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki. Zagotowujemy wodę z solą, wrzucamy grzyby z cebulą i ...
Grzyby marynowane Sprawdzony przepisGrzyby marynowane

Grzyby marynowane

| Czytano 35242 | komentarz do przepisu [0]
Mleczna czekoladę połamać, oddzielić białka od jajek i ubić  z nich pianę z 3 łyżkami zimnej wody, ubijając wsypywać cukier, dod...
Tort motyl Sprawdzony przepisTort motyl

Tort motyl

| Czytano 35156 | komentarz do przepisu [0]
Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Dodać pokrojoną cebulę i zmielić blenderem. Następnie należy dodać majonez, tak aby pasta ni...
Pasta jajeczna Sprawdzony przepisPasta jajeczna

Pasta jajeczna

| Czytano 34710 | komentarz do przepisu [0]
Pyszna gęsta zupa z węgierskim rodowodem :).
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, szklimy na tłuszczu (najlepiej na smalcu), wycis...
Bogracz Sprawdzony przepisBogracz

Bogracz

| Czytano 34224 | komentarz do przepisu [0]
Kogut duszony w śmietanie z programu Ewa Gotuje. Kurczaka dzielimy na części posypujemy pieprzem i solą. Masło roztapiamy na pat...
Kurczak w śmietanie z kopytkami Sprawdzony przepisKurczak w śmietanie z kopytkami
Przepis z programu Ewa Gotuje, na pyszne kieszonki schabowe.
Kroimy w plastry ale najpierw robimy kieszonki. Cebulę kroimy w ko...
Kieszonki schabowe Sprawdzony przepisKieszonki schabowe

Kieszonki schabowe

| Czytano 33823 | komentarz do przepisu [0]
Pieczarki myjemy i dokładnie osuszamy.
Masło roztapiamy, pieczarki smażymy na maśle około 5 minut często mieszając, po czym prz...
Sos pieczarkowy Sprawdzony przepisSos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

| Czytano 33514 | komentarz do przepisu [0]
Ziemniaki gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie (tak, żeby były dość miękkie i nie rozgotowane), jajka gotujemy na twardo.
Ce...
Zapiekanka z grzybami Sprawdzony przepisZapiekanka z grzybami

Zapiekanka z grzybami

| Czytano 32751 | komentarz do przepisu [0]
Ogony obkrawamy z nadmiaru tłuszczu, myjemy pod bieżącą wodą, następnie zalewamy około 2 litrami gorącej wody (lub bulionu z kos...
Zupa ogonowa Sprawdzony przepisZupa ogonowa

Zupa ogonowa

| Czytano 32728 | komentarz do przepisu [0]