Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Pasztety

Domowy Pasztet Agaty

Czas 75 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

ok 2 kg porcji rosołowych z kurczaka
ok 30 dag podgardla wieprzowego
ok 0,5 kg wątroby wieprzowej
2 średnie cebule
4 bułki kajzerki
6 jajek
2 marchewki
przyprawy:
sól,pieprz ziołowy,pieprz mielony,
2 ziela angielskie
liść laurowy

Domowy Pasztet Agaty - sposób wykonania:

Z porcji rosołowych ugotować rosół (listek,ziele,marchewka,cebulka,sól).
Ugotowane porcje wyjąć,ostudzić i obrać dokładnie z mięsa. Podgardle pokroić i poddusić.Wątróbkę lekko podsmażyć z pokrojoną cebulką. Wszystkie składniki dokładnie zmielić (2-3 razy, pamiętajmy, że możemy użyć blendera).
Moczymy bułki w rosole i wkładamy do masy.
Wbijamy 6 całych jaj ,ok łyżeczki pieprzu ziołowego,szczypta pieprzu mielonego (czarnego).
Do masy dolać ok litr rosołu.
Całość wyrabiamy rękami na jednolitą masę.
Spróbować i doprawić wg uznania.
Wykładamy masę na blachę wysmarowaną smalcem. Pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach.
Smacznego!!!

Szczególnie polecam robiony wielokrotnie w moim domu Domowy pasztet


Prześlij przepis

~Gosc | 24-07-10 | Czytano: 34052 razy | komentarzy [0]
Domowy Pasztet  Agaty komentarz



Opinie i komentarze na temat Domowy Pasztet Agaty kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Domowy Pasztet Agaty prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ciasta ewa gotuje