Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Domowy przecier pomidorowy

Czas 25 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

Dowolna ilość pomidorów
szczypta kwasku cytrynowego
sól do smaku

Domowy przecier pomidorowy - sposób wykonania:

Przepis na przecier pomidorowy na zimę - można zrobić z niego wyśmienitą zupę pomidorową, dodać do gołąbków, spaghetti lub innych potraw, w których wykorzystuje się przecier pomidorowy.
Pomidory umyj, pokrój, rozgotuj z odrobiną wody, po rozgotowaniu przecieramy przez sito i gotujemy na malutkim ogniu aż masa zgęstnieje, dodajemy kwasek cytrynowy (koncentrat zachowa odpowiedni kolor) i sól do smaku.
Gorącą masę przekładamy do słoików (do 3/4 wysokości), zamykamy i wekujemy 15 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 31-05-10 | Czytano: 57058 razy | komentarzy [0]
Domowy przecier pomidorowy komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz