Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z warzyw Domowy przecier pomidorowy
Czas 25 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
Dowolna ilość pomidorów
szczypta kwasku cytrynowego
sól do smaku
Domowy przecier pomidorowy - sposób wykonania:
Przepis na przecier pomidorowy na zimę - można zrobić z niego wyśmienitą zupę pomidorową, dodać do gołąbków, spaghetti lub innych potraw, w których wykorzystuje się przecier pomidorowy.
Pomidory umyj, pokrój, rozgotuj z odrobiną wody, po rozgotowaniu przecieramy przez sito i gotujemy na malutkim ogniu aż masa zgęstnieje, dodajemy kwasek cytrynowy (koncentrat zachowa odpowiedni kolor) i sól do smaku.
Gorącą masę przekładamy do słoików (do 3/4 wysokości), zamykamy i wekujemy 15 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis mewa80 | 31-05-10 | Czytano: 58697 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Domowy przecier pomidorowy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują