Strona główna >>
Dania główne >>
Sosy Domowy sos do spaghetti
Czas 20 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
30 dag mięsa
1 cebula
1 pomidor
1 ząbek czosnku
przecier pomidorowy
papryka słodka
olej lub oliwa
woda
sól i pieprz
bazylia
Domowy sos do spaghetti - sposób wykonania:
Najlepszy przepis na domowy sos do spaghetti. Na gorącym oleju podsmażamy cebulę z czosnkiem, po czym dodajemy mięso i pomidora. Kolejno dodajemy przyprawy, 1 łyżeczkę przecieru pomidorowego i wszystko mieszamy. Dolewamy wody i trzymamy na małym gogniu jeszcze ok. 10 minut.
Życzę smacznego! Dla mnie to najlepszy sos do spaghetti.
Prześlij przepis ~Gosc | 15-03-13 | Czytano: 7130 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Domowy sos do spaghetti prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują