Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Dieta proteinowa Dukana Drób faszerowany pieczarkami Dukan
Czas 45 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
pierś z indyka lub udziec
30 dag pieczarek
przyprawy: sól, pieprz, czosnek, tymianek
musztarda
1 cebula
Drób faszerowany pieczarkami Dukan - sposób wykonania:
Mięso myjemy, osuszamy, rozcinamy na jednolity płat, lekko rozbijamy, nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem oraz smarujemy cieniutko musztardą i odstawiamy na 3 godziny w chłodne miejsce. W tym czasie na patelni bez tłuszczu dusimy pokrojone dość grubo pieczarki, przyprawiamy je do smaku solą i pieprzem. Kiedy mięso już przejdzie przyprawami nakładamy na nie wzdłuż pieczarki. Zawijamy całość w rulon, spinając wykałaczkami. Rulon przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około godziny (najlepiej w rękawie do pieczenia, jeśli nie roladę podlewamy delikatnie wodą) w towarzystwie cebuli i pieczarek ( w całości). Można podawać na zimno jako wędlinę do kanapek lub na ciepło, obłożony pieczarkami.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis mewa80 | 20-10-10 | Czytano: 14806 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Drób faszerowany pieczarkami Dukan prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują