Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy na Grilla Drobiowe szaszłyki
Czas 25 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 6 małych pieczarek
- 6 śliwek kalifornijskich bez pestek
- 6 plasterków boczku
- 2 średnie cebule
Drobiowe szaszłyki - sposób wykonania:
Mięso umyć, wysuszyć i pokroić w kostkę o bokach ok. 2 cm. Pieczarki oczyścić, usunąć
trzonki. Śliwki zawinąć w plasterki boczku, cebulę pokroić w talarki. Nadziewać na rożenka na przemian: kawałki mięsa, pieczarki, boczek ze śliwką i cebulę. Tak przygotowane szaszłyki posmarować z obu stron oliwą i posypać przyprawą do grilla. Piec z każdej strony przez mniej więcej 5 minut.
Prześlij przepis ~Gosc | 08-05-08 | Czytano: 29705 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Drobiowe szaszłyki prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują