Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy na Grilla

Drobiowe szaszłyki

Czas 25 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 2 piersi z kurczaka
- 6 małych pieczarek
- 6 śliwek kalifornijskich bez pestek
- 6 plasterków boczku
- 2 średnie cebule

Drobiowe szaszłyki - sposób wykonania:

Mięso umyć, wysuszyć i pokroić w kostkę o bokach ok. 2 cm. Pieczarki oczyścić, usunąć
trzonki. Śliwki zawinąć w plasterki boczku, cebulę pokroić w talarki. Nadziewać na rożenka na przemian: kawałki mięsa, pieczarki, boczek ze śliwką i cebulę. Tak przygotowane szaszłyki posmarować z obu stron oliwą i posypać przyprawą do grilla. Piec z każdej strony przez mniej więcej 5 minut.


Prześlij przepis

~Gosc | 08-05-08 | Czytano: 29604 razy | komentarzy [0]
Drobiowe szaszłyki komentarz



Opinie i komentarze na temat Drobiowe szaszłyki kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Drobiowe szaszłyki prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje