Strona główna >>
Desery >>
Ciasta Drożdzowe bułeczki Zawijasy
Składniki:
składniki na 10 bułek
*500g mąki pszennej
*20g drożdży
*300 ml letniego mleka
*50g rozpuszczonego masła
*30g cukru
*2 łyżeczki cynamonu
Drożdzowe bułeczki Zawijasy - sposób wykonania:
Z drożdży i mleka zrobić rozczyn. Gdy podrośnie, wlać do reszty mąki i wyrabiać,dodając masło i cukier, odstawić do wyrośnięcia.Gdy ciasto podwoi swoja objętość rozwałkować w prostokąt, posypać cynamonem, zwinąć w rulon i pokroić w plastry. Piec w 200 st.przez 20 min.
Prześlij przepis ~Gosc | 20-07-11 | Czytano: 8192 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Drożdzowe bułeczki Zawijasy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują