Strona główna >> Desery >> Ciasta

Drożdzowe bułeczki Zawijasy

Składniki:

składniki na 10 bułek
*500g mąki pszennej
*20g drożdży
*300 ml letniego mleka
*50g rozpuszczonego masła
*30g cukru
*2 łyżeczki cynamonu

Drożdzowe bułeczki Zawijasy - sposób wykonania:

Z drożdży i mleka zrobić rozczyn. Gdy podrośnie, wlać do reszty mąki i wyrabiać,dodając masło i cukier, odstawić do wyrośnięcia.Gdy ciasto podwoi swoja objętość rozwałkować w prostokąt, posypać cynamonem, zwinąć w rulon i pokroić w plastry. Piec w 200 st.przez 20 min.


Prześlij przepis

~Gosc | 20-07-11 | Czytano: 8297 razy | komentarzy [0]
Drożdzowe bułeczki Zawijasy komentarz



Opinie i komentarze na temat Drożdzowe bułeczki Zawijasy kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Drożdzowe bułeczki Zawijasy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje