Strona główna >>
Kuchnie Świata >>
Chiny Duszona baranina po chińsku
Składniki:
250 g baraniny
2 łyżki wina ryżowego lub wytrawnego sherry
1 łyżeczka posiekanego korzenia imbiru
2 posiekane ząbki czosnku
2 łyżki sosu sojowego
szczypta cukru i glutaminianu sodu
1 łyżka oleju
Duszona baranina po chińsku - sposób wykonania:
Mięso pokroić w 3-cm kostkę i wraz z imbirem i czosnkiem przesmażyć na oleju, dodać wino oraz pozostałe przyprawy i tyle wody, aby sos przykrył mięso. Zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem około 1,5 godziny. Danie jest gotowe, gdy sos prawie całkowicie wyparuje. Potrawę podawać z makaronem.
Prześlij przepis ~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 20577 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Duszona baranina po chińsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują