Strona główna >> Kuchnie Świata >> Chiny

Duszona baranina po chińsku

Składniki:

250 g baraniny
2 łyżki wina ryżowego lub wytrawnego sherry
1 łyżeczka posiekanego korzenia imbiru
2 posiekane ząbki czosnku
2 łyżki sosu sojowego
szczypta cukru i glutaminianu sodu
1 łyżka oleju

Duszona baranina po chińsku - sposób wykonania:

Mięso pokroić w 3-cm kostkę i wraz z imbirem i czosnkiem przesmażyć na oleju, dodać wino oraz pozostałe przyprawy i tyle wody, aby sos przykrył mięso. Zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem około 1,5 godziny. Danie jest gotowe, gdy sos prawie całkowicie wyparuje. Potrawę podawać z makaronem.


Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 19252 razy | komentarzy [0]
Duszona baranina po chińsku komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ciasta ewa gotuje