Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z owoców Dżem truskawkowy z jagodami
Czas 35 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
proporcje:
3 szklanki truskawek
2 szklanki jagód
(owoce muszą być umyte i przebrane)
łyżeczka cukru
Dżem truskawkowy z jagodami - sposób wykonania:
Truskawki wkładamy do garnka, rozgotowujemy na wolnym ogniu, dodajemy cukier, zagotowujemy, dodajemy jagody, całość smażymy około 20 minut.
Gdy jest jeszcze bardzo gorący przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 minut.
Po ostudzeniu przechowujemy w chłodnym, ciemnym miejscu.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis ~Gosc | 26-06-10 | Czytano: 6568 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Dżem truskawkowy z jagodami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują