Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Dżem truskawkowy z jagodami

Czas 35 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

proporcje:
3 szklanki truskawek
2 szklanki jagód
(owoce muszą być umyte i przebrane)
łyżeczka cukru

Dżem truskawkowy z jagodami - sposób wykonania:

Truskawki wkładamy do garnka, rozgotowujemy na wolnym ogniu, dodajemy cukier, zagotowujemy, dodajemy jagody, całość smażymy około 20 minut.
Gdy jest jeszcze bardzo gorący przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 minut.
Po ostudzeniu przechowujemy w chłodnym, ciemnym miejscu.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

~Gosc | 26-06-10 | Czytano: 6675 razy | komentarzy [0]
Dżem truskawkowy z jagodami komentarz



Opinie i komentarze na temat Dżem truskawkowy z jagodami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Dżem truskawkowy z jagodami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje