Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Dżem z marchewki

Czas 75 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 szklanki drobno startej marchewki
4 cytryny
3 szklanki wody
4 szklanki cukru

Dżem z marchewki - sposób wykonania:

Jest pyszny a wygląda jak dżem pomarańczowy :).
Cytryny kroimy na cienkie plasterki razem ze skórka po wyparzeniu. Marchew łączymy z cytryną, zalewamy wodą i ostawiamy na całą noc.
Rano gotujemy pół godziny, dodajemy cukier i gotujemy (mieszając aby się nie przypalił) do momentu aż woda odparuje a dżem zgęstnieje. Gorący przekładamy do słoiczków, zakręcamy i nie pasteryzujemy.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 22-07-10 | Czytano: 7880 razy | komentarzy [0]
Dżem z marchewki komentarz



Opinie i komentarze na temat Dżem z marchewki kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Dżem z marchewki prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje