Strona główna >>
Kuchnie Świata >>
Meksyk Fasola po meksykańsku
Czas 60 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
Puszka fasolki białej konserwowej
Puszka fasoli czerwonej konserwowej
2 duże cebule
250g mięsa mielonego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz do smaku
Fasola po meksykańsku - sposób wykonania:
Obieramy cebule kroimy w kostkę;
podsmażamy na niewielkiej ilości oleju aż się zarumieni
dodajemy mięso mielone - wszystko razem mieszamy, nie dopuszczając do przypalenia składników następnie dodajemy oba rodzaje fasoli (bez zalewy w której ona jest) mieszamy ponownie dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku.
Prześlij przepis Ania | 04-06-08 | Czytano: 69039 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Fasola po meksykańsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują