Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Półmięsne

Faszerowany bakłażan

Czas 40 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 bakłażan
1 cebula
1 pierś pieczona
2 plastry żółtego sera
łyżka posiekanej natki pietruszki
2 duże pomidory
sól, pieprz, wegeta
ząbek czosnku

Faszerowany bakłażan - sposób wykonania:

Bakłażana rozcinamy na połowę i bez rozdzielania wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut, następnie wyjmujemy i usuwamy miąższ (pozostawiając przy bokach 1 cm warstwę), wnętrze bakłażana soli, układamy plastry sera oraz pomidora (pozbawionego skórki).

Mięso kroimy w kostkę (jeśli nie mamy piersi pieczonej możemy surową podsmażyć na odrobinie oleju z ulubionymi przyprawami), łączymy z pietruszką, zmiażdżonym czosnkiem i drobno posiekaną cebulką, doprawiamy całość do smaku.

Masę wykładamy do bakłażana, wkładamy go do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy 20 minut.


Prześlij przepis

mewa80 | 08-06-10 | Czytano: 5904 razy | komentarzy [0]
Faszerowany bakłażan komentarz



Opinie i komentarze na temat Faszerowany bakłażan kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Faszerowany bakłażan prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje