Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Półmięsne Faszerowany bakłażan
Czas 40 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 bakłażan
1 cebula
1 pierś pieczona
2 plastry żółtego sera
łyżka posiekanej natki pietruszki
2 duże pomidory
sól, pieprz, wegeta
ząbek czosnku
Faszerowany bakłażan - sposób wykonania:
Bakłażana rozcinamy na połowę i bez rozdzielania wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut, następnie wyjmujemy i usuwamy miąższ (pozostawiając przy bokach 1 cm warstwę), wnętrze bakłażana soli, układamy plastry sera oraz pomidora (pozbawionego skórki).
Mięso kroimy w kostkę (jeśli nie mamy piersi pieczonej możemy surową podsmażyć na odrobinie oleju z ulubionymi przyprawami), łączymy z pietruszką, zmiażdżonym czosnkiem i drobno posiekaną cebulką, doprawiamy całość do smaku.
Masę wykładamy do bakłażana, wkładamy go do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy 20 minut.
Prześlij przepis mewa80 | 08-06-10 | Czytano: 6544 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Faszerowany bakłażan prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują