Strona główna >>
Desery >>
Pączki Faworki z ciasta francuskiego wersja fit
Czas 5 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- Gotowe ciasto francuskie, około 300 g (najlepiej przechowywane w lodówce, nie mrożone)
- Ksylitol fiński ( brzozowy )
Faworki z ciasta francuskiego wersja fit - sposób wykonania:
Błyskawiczne faworki z ciasta francuskiego wersja fit. Najszybszy deser dla dzieci na Tłusty Czwartek. Sposób jest banalnie prosty, a faworki są lekkie i chrupiące.
Gotowe ciasto francuskie tniemy na paski szerokości około 3 cm i długości 9 cm. Na środku paska robimy dziurkę długości około 1 cm.
Końcówkę jednego paska przewlekamy przez dziurę i wywijanym.
Tradycyjny przepis na chrusty / faworki
Faworki układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Faworki pieczemy do lekkiego zrumienienia, około 10 minut.
Gotowe faworki posypujemy cukrem pudrem (u mnie zmielony ksylitol fiński).
Zobacz też pączki Ewy Wachowicz
Zobacz też pączki Siostry Anastazji
Zobacz też pączki Siostry Anieli
Prześlij przepis ~Gosc | 19-02-2020 | Czytano: 2399 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Faworki z ciasta francuskiego wersja fit prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują