Strona główna >> Desery >> Pączki

Faworki z ciasta francuskiego wersja fit

Czas 5 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- Gotowe ciasto francuskie, około 300 g (najlepiej przechowywane w lodówce, nie mrożone)
- Ksylitol fiński ( brzozowy )

Faworki z ciasta francuskiego wersja fit - sposób wykonania:

Błyskawiczne faworki z ciasta francuskiego wersja fit. Najszybszy deser dla dzieci na Tłusty Czwartek. Sposób jest banalnie prosty, a faworki są lekkie i chrupiące.

Gotowe ciasto francuskie tniemy na paski szerokości około 3 cm i długości 9 cm. Na środku paska robimy dziurkę długości około 1 cm.

Końcówkę jednego paska przewlekamy przez dziurę i wywijanym.

Tradycyjny przepis na chrusty / faworki

Faworki układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Faworki pieczemy do lekkiego zrumienienia, około 10 minut.

Gotowe faworki posypujemy cukrem pudrem (u mnie zmielony ksylitol fiński).

Zobacz też pączki Ewy Wachowicz

Zobacz też pączki Siostry Anastazji

Zobacz też pączki Siostry Anieli



Prześlij przepis

~Gosc | 19-02-2020 | Czytano: 531 razy | komentarzy [0]
Faworki z ciasta francuskiego wersja fit  komentarz



Opinie i komentarze na temat Faworki z ciasta francuskiego wersja fit kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Faworki z ciasta francuskiego wersja fit prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje