Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Filet z indyka z grilla
Czas 35 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
filet z indyka
marynata:
250 ml jogurtu naturalnego
4 ząbki czosnku
sok z cytryny
pół szklanki oleju (słonecznikowy)
łyżeczka imbiru
łyżeczka kuminu
łyżeczka soli
łyżeczka słodkiej papryki
Filet z indyka z grilla - sposób wykonania:
Filet z indyka myjemy, osuszamy i kroimy na porcje. Do zamykanego naczynia wlewamy jogurt, dodajemy przyprawy, olej, sok z cytryny oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, składniki mieszamy po czym dodajemy do nich mięso. Całość wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Mięso pieczemy na grillu z obu stron.
Prześlij przepis mewa80 | 28-04-12 | Czytano: 9307 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Filet z indyka z grilla prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują