Strona główna >>
Dania główne >>
Potrawy z ryb Filety rybne w cieście piwnym
Czas 30 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
80 dag filetów z dorsza (lub mintaja)
25 dag mąki
2 jajka
szklanka piwa
2 ząbki czosnku
sok z cytryny
łyżeczka imbiru
cuury
sól, pieprz, olej do smażenia
Filety rybne w cieście piwnym - sposób wykonania:
Marynata: sok z cytryny wymieszać z rozgniecionymi ząbkami czosnku, imbirem, solą i pieprzem. Marynatą posmarować dorsza, i pokroić go na paski (3cm). Odstawić na 30 minut do lodówki.
Ciasto: zmiksować wszystkie składniki, dodać curry, odstawić na 30 minut.
W głebokiej patelni rozgrzać olej, ciasto zamieszać, zanurzyć w nim kawałki ryby, smażyć z każdej strony w głębokim oleju. Następnie osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z frytkami lub pieczywem :)
Prześlij przepis ~Gosc | 19-05-10 | Czytano: 31242 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Filety rybne w cieście piwnym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują