Strona główna >>
Dania główne >>
Drób Filety w serowej panierce
Czas 25 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 filet kurczaka
3 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżka maki pszennej
łyżka majonezu
łyżeczka vegety
10 dag startego żółtego sera
olej do smażenia
Filety w serowej panierce - sposób wykonania:
Fileta myjemy, osuszamy, kroimy w plastry.
Z pozostałych składników robimy ciasto, dokładnie mieszamy, każdy plaster piersi wkładamy do ciasta, mieszamy z nim, tak aby dokładnie je oblepiło po czym odstawiamy na 30 minut. Po upływie tego czasu smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podajemy na ciepło.
Prześlij przepis mewa80 | 27-05-10 | Czytano: 19773 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Filety w serowej panierce prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują