Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Flaczki z boczniaka

Czas 25 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 porcja włoszczyzny : marchewka, pietruszka, kawałek selera, 1 cebula
pół kg boczniaków
łyżka masła
łyżka mąki
przyprawy : liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu (orientacyjnie po 3)
sól, pieprz

Flaczki z boczniaka - sposób wykonania:

Włoszczyznę obrać, opłukać, pokroić w paski, zalać litrem i szklanką wody, dodać przekrojoną cebulę, masło i przyprawy, gotować warzywa aż będą miękkie. Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki, dodać do zupy.
Gotować przez 20 minut, po tym czasie mąkę rozprowadzić w odrobinie wody, dodać do zupy, pogotować aż zgęstnieje. Podajemy z pieczywem - można je lekko przyrumienić w tosterze lub piekarniku.


Prześlij przepis

mewa80 | 17-06-10 | Czytano: 7549 razy | komentarzy [0]
Flaczki z boczniaka komentarz



Opinie i komentarze na temat Flaczki z boczniaka kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Flaczki z boczniaka prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje