Strona główna >>
Desery >>
Desery owocowe Frytki bananowe
Składniki:
6 bananów,
1 szkl. soku z cytryny,
1/2 szkl. cukru pudru,
olej do głębokiego smażenia.
Frytki bananowe - sposób wykonania:
Banany obrać i pokroić wzdłuż na cieniutkie płatki. Zalać je sokiem cytrynowym i moczyć przez 15 min., opłukać i osuszyć na ściereczce.
W głębokim rondlu rozgrzać olej do wysokiej temperatury, wkładać partiami banany i smażyć je aż staną się ciemno złote i chrupkie. Osuszyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Oprószyć cukrem pudrem.
Podawać gorące lub zimne.
Przepisy kulinarne na smażone banany wymagają, aby smażyć tzw. banany krótkie-
specjalnie do tego przeznaczone.
Prześlij przepis ~Gosc | 15-05-08 | Czytano: 26284 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Frytki bananowe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują