Strona główna >> Desery >> Desery owocowe

Frytki bananowe

Składniki:

6 bananów,
1 szkl. soku z cytryny,
1/2 szkl. cukru pudru,
olej do głębokiego smażenia.

Frytki bananowe - sposób wykonania:

Banany obrać i pokroić wzdłuż na cieniutkie płatki. Zalać je sokiem cytrynowym i moczyć przez 15 min., opłukać i osuszyć na ściereczce.
W głębokim rondlu rozgrzać olej do wysokiej temperatury, wkładać partiami banany i smażyć je aż staną się ciemno złote i chrupkie. Osuszyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Oprószyć cukrem pudrem.
Podawać gorące lub zimne.
Przepisy kulinarne na smażone banany wymagają, aby smażyć tzw. banany krótkie-
specjalnie do tego przeznaczone.


Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 15-05-08 | Czytano: 24456 razy | komentarzy [0]
Frytki bananowe komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz