Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Dieta proteinowa Dukana Galaretka Dukan z rybą
Czas 35 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność średnie
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1 kg filetów rybnych
2 cebule
2 łyżki żelatyny
1 jajko
3 łyżki otrąb
1 marchew
liść laurowy
ziele angielskie 2 sztuki
pieprz, sól
Vegeta
cytryna
Galaretka Dukan z rybą - sposób wykonania:
Gotujemy 1,5 litra wody, dodajemy 1 cebulę i obraną i pokrojoną w plastry marchewkę. W tym czasie mielimy filety rybne wraz z jedną cebulę. Masę przyprawiamy dodajemy do niej jajko i otręby (gdy masa jest zbyt luźna dodajemy otrąb a gdy zbyt gęsta odrobinę zimnej wody). Z masy robimy pulpeciki które wrzucamy do wrzącego wywaru z marchewki i cebuli (warzywa wyjmujemy, marchewkę zostawiamy, cebulę odrzucamy), pulpety gotujemy 30 minut (pod przykryciem na małym ogniu) a wywar doprawiamy do smaku. Po ugotowaniu pulpety i marchewkę układamy w salaterkach, żelatynę zalewamy odrobiną wrzątki a gdy spęcznieje rozpuszczamy w 5 szklankach wywaru, zagotowujemy, zalewamy pulpety i chłodzimy.
Podajemy gdy galaretka mocno zastygnie, dekorujemy plastrami cytryny :)
Proszę się nie sugerować groszkiem na foto - groszku nie ma :)
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis mewa80 | 21-10-10 | Czytano: 8530 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Galaretka Dukan z rybą prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują