Strona główna >> Desery >> Gofry

Gofry domowe

Czas 20 minut Porcji 10 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
4 jajka
50g cukru
szczypta cukru waniliowego
50 ml oleju
szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Gofry domowe - sposób wykonania:

Jajka z cukrem utrzeć przy pomocy miksera. Dodać mąkę, wymieszana z proszkiem do pieczenia - wymieszać. Na końcu dodać mleko i olej mieszając do uzyskania jednolitego niezbyt gęstego ciasta. Posolić do smaku. Wlewać odmierzone porcje do gofrownicy.


Prześlij przepis

~Gosc | 14-05-08 | Czytano: 329423 razy | komentarzy [84]
Gofry domowe komentarz



Opinie i komentarze na temat Gofry domowe kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

84 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Gofry domowe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2008-06-01 20:30

bardzo dobre polecam

Autor
Przepis
2008-07-05 17:21

thank you za przepis

Autor
livia
2008-07-25 20:13

dziś wyprubuje te gofry . no zobaczymy jakie są

Autor
Zenek
2008-07-31 14:53

Dzięki :)

Autor
Tytul
2008-07-31 16:29

straszne te gofry

Autor
Polecam
2008-08-06 7:48

Gofry pyszne - palce lizać.

Autor
Tytul
2008-08-15 19:19

dzieki ide robić

Autor
Tytul
2008-08-17 15:38

a ja lubie dzem

Autor
Tytul
2008-08-19 12:26

Lubie seeeeeer;D Pyszne gofry;)

Autor
Tytul
2008-08-20 15:02

a ja polewam rozpuszczoną czekoladą. mniaaaaaaaaaam

Autor
justyna
2008-08-20 22:12

one sa pyszna bede uzywac tego przepisu!! dziekuje i

polecam

Autor
Mniam !
2008-08-26 22:02

Gofry są wyśmienite:):)Polecam

Autor
morze byc dobre!!!
2008-08-27 16:11

;D

Autor
:(
2008-08-27 16:11

nie polecam!!!

Autor
Sylwia Kloc 28.08.2008 sie
2008-08-27 16:39

Gofry są jak siódme niebo bardzo dobre

dlatego są ta genialne i wyśmienite, a naleśniki jeszcze bardziej są pyszniejsze, też są genialne i cudowne

wprost super, karzdemu bym poleciła gofry i naleśniki.

Autor
****
2008-09-16 11:52

gofry pszedzięki:)

Autor
Konrad
2008-09-22 19:31

Idę robic bo własnie dostałem pierwszą gofrownicę

Autor
Tytul
2008-10-01 15:50

mleko i olej do ciasta? przecież ono bedzie cieżkie i

zakalcowate. poszukajcie przepisu na gofry bez oleju i wodą zamiast mleka. są lżejsze i smaczniejsze.

Autor
Olej do ciasta na gofry
2008-10-01 17:15

Olej dodaje się po to by ciasto się nie

przywierało do gofrownicy. Ja tez tak robię. Dla wyjaśnienia to jest odrobina oleju :-)

Autor
jeszcze nie prubowałem ale
2008-10-06 15:29

spróbuję tego przepisu :-)

Autor
justyna
2008-10-07 17:56

ide robic jak sie udadza to was zaprosze

Autor
robiłem
2008-10-18 11:40

sa pyszne aby smietanki i cukru i jesc ;-)

Autor
pycha
2008-10-19 14:12

te gofry sa mniam

Autor
Tytul
2008-10-23 15:28

bardzo pyszne polecam

Autor
Jabolek1994
2008-10-23 19:39

Bardzo Dobre Polecam!!!

Autor
palce lizać pychotka
2008-10-27 19:26

polecam gofry są pyszne!!!!

Autor
Pychotka
2008-11-30 18:04

Mniammniam supper niezłe wysmienite

Autor
gofry
2008-12-08 17:07

nie zadobre nie polecam

Autor
ok
2008-12-11 21:01

właśnie robie

Autor
ok
2008-12-11 21:01

właśnie robie

Autor
KOCHAM GOFRY!
2009-01-03 11:46

wreszcie jakiś normalny przepis :D

Autor
Tytul
2009-01-12 16:56

wlasnie bede je robila,ciekawe jakie wyjda

Autor
Tytul
2009-01-26 17:35

Każdemu wyjdzie inaczej wskazówka dlugo mieszac

Autor
dzieki ale.
2009-01-28 16:34

na ile to jest porcji ?

Autor
Tytul
2009-02-14 17:55

Dzięki za przepis na gofry tylko bardzo mało ich

wychodzi.

Autor
Tytul
2009-02-14 22:41

super

Autor
Tytul
2009-02-17 18:31

eee takie tam zwykłe

Autor
Emilyy
2009-06-16 11:43

Mi bardzo smakują...i wyszły fajnie chociaż pierwszy jak

zawsze nie teges ale jest ok

Autor
Tytul
2009-08-07 18:38

zra ide se zrobic te gofry a z grzbkami mmm ale smacne. polecam z grzybkami !

Autor
OGIEN !
2009-09-13 13:06

Ja robilem te gofry na patelni zajebisce palce slinic !

Autor
Tytul
2009-11-17 17:45

są okropne

Autor
dzięki za przepis
2009-11-18 17:53

Mam smaka idę je robić.Super
dzieki

Autor
gofry
2009-12-20 16:13

nierowno sie pieka, cos z tym ciastem jest nie tak...surowe w wrodku a spalone na zwenatrz, nie polecam

Autor
Tytul
2009-12-20 16:38

Masz kiepską gofrownicę :P skoro są przypalone a w środku surowe .

Autor
Dobry blog
2009-12-26 4:14

Tak, pewnie tak jest

Autor
ziomek
2010-01-05 18:50

bardzo dobre polecam

Autor
Pycha
2010-01-31 20:45

Zrobilam je wedlug przepisu i sa godne polecenia,rewelacja!!!

Autor
WoW, nie polecam
2010-03-07 17:53

Przepis straszny!!!
Na początku nie mogłem oderwać od gofrownicy, jedząc czułem w ustach przypaleniznę, a jednocześnie surowe ciasto. Dzięki temu przepisowi mój wieczór spędziłem na kiblu!!!
P.S. Polecam jeśli ktoś szuka środków na przeczyszczenie

Autor
Tytul
2010-03-08 18:04

Jezeli masz problem z "oderwaniem gofra" od gofrownicy, polecam dodać troche oleju lub oliwy do ciasta:)

Autor
Haha
2010-03-08 20:03

Joanna masz rację, do ciasta warto dodać trochę oleju. NAJWAŻNIEJSZE należy posmarować gofrownicę czymś tłustym olejem czy smalcem - to chyba oczywiste - dzieciaku, jak smażysz jajecznicę to też bez oliwy :D

Autor
rewelacja
2010-04-03 21:47

polecam zainteresowanym ten przepis! wyjątkowo udany! moje dziecko jest uczulone na jajo kurze - z powodzeniem zastąpiłem je jajkiem przepiórki (2 za 1)! polecam!!!

Autor
rewelacja
2010-04-03 21:47

polecam zainteresowanym ten przepis! wyjątkowo udany! moje dziecko jest uczulone na jajo kurze - z powodzeniem zastąpiłem je jajkiem przepiórki (2 za 1)! polecam!!!

Autor
Tytul
2010-05-29 14:59

Pyszny jest ten przepis na gofry. Polecam :*

Autor
Karolina
2010-06-20 15:21

a jaką mąke dodać ???

Autor
gofry
2010-06-20 15:25

mąkę pszenną np. tortową

Autor
Tytul
2010-06-22 12:28

Na ile stopni należy ustawić gofrownicę?

Autor
Tytul
2010-06-22 13:25

Dzięki za przepis

Autor
Tytul
2010-06-24 20:26

dzięki za przepis zaraz je zrobię

Autor
Smaczne gofry
2010-06-27 16:54

Palce lizać po nich:D

Autor
supciooo
2010-07-22 14:07

pysiioo gofry ;D :)

Autor
Do BANI
2010-08-03 20:03

Jeśli ktoś nie odróżnia gofrów od naleśników to niech lepiej nie wystawia takich przepisów podpisując "Gofry domowe"!!!To są "Naleśniki Domowe", na które przepis jest wszystkim znany i wystarczy zwykła patelnia, nie gofrownica!!!Czy Wy wiecie wogóle jak smakują gofry?!!!

Autor
Do Mądrali
2010-08-03 20:22

Skoro znasz lepszy przepis to po prostu podaj i wszystko!
Od kiedy do naleśników dodaje się choćby proszek do pieczenia??

Autor
pycha
2010-09-07 17:19

gofry pyszne -dzieki za przepis

Autor
CIASTO PYSZNE
2010-10-10 10:49

POLECAM sprawdzilam kilka ale ten jest pyszny :)

Autor
Tytul
2010-10-17 16:50

bardzo pyszne

Autor
Tytul
2010-11-11 16:10

bardzo pyszne tylko ja zamiast oleju dodalam roztopione maslo, ale to tylko ze wzgledu na wartosc odzywcza:)

Autor
Paula
2011-01-07 15:29

zamiast oleju dodalam 5 dkg roztopionego masla, i ubulam bialko na sztywna piane pod koniec miksowania ciasta powoli dodajac. wyszly Bardzo pyszne gofry! bardzo polecam! nie sa miekkie a sa IDEALNE! POLECAM.

Autor
Tytul
2011-01-26 17:37

ja tez robilam tak jak z przepisu i tez nie moglam oderwac od gofrownicy.

Autor
Przepis na gofry
2011-01-26 23:13

Nie mogłaś oderwać gofrów od gofrownicy? A to pech , a nie wiesz że do ciasta na gofry dodaje się odrobinę oleju, dodatkowo gofrownicę natłuszcza się ?
To teraz wiesz dlaczego miałaś problemy ze zrobieniem GOFRÓW x:D

Autor
Gofry
2011-02-26 16:44

Moim zdaniem troszkę za dużo mleka...
Wyszło troszkę za rzadkie

Autor
Polecam
2011-02-26 19:19

Wyszły idealne! ;)

Autor
Tytul
2011-03-20 18:04

właśnie zrobiłam i są pyszne !

Autor
Cudnie
2011-04-30 8:26

te gofry są wyśmienite będę już zawsze używała tego przepisu gorąco polecam <3 :)

Autor
Tytul
2011-05-02 12:47

ja na przyklad zawsze do nalesnikow dodaje proszek do pieczenia dzieki czemu sa pulchniutkie:)

Autor
Ciasto
2011-05-15 12:38

Czy to ciasto musi być takie lejące .?

Autor
cisto na gofry
2011-05-15 15:23

Ciasto na gofry jest "lejące się" i jeżeli ci takie wyszło to jest OK.

Autor
kamila
2011-05-24 19:11

SĄ PRZEPYSZNE

Autor
;)
2011-08-12 16:03

dam wszystkiego razy 3 bedzie wiecej...mam nadzieje że smak sie nie zmienie;D

Autor
Całkiem niczego sobie
2011-08-16 15:00

Zdecydowanie polecam : )
U mnie odrobinę lepiej wychodzą z mniejszą ilością proszku do pieczenia, ledwo pół łyżeczki wystarcza i jest super.
Oleju też odrobinę mniej.
I polecam nie lać "na ślepo" dwóch szklanek mleka, ta ilość jest podana tylko orientacyjnie, w sumie jak wszystko inne:)
Po minimalnych poprawkach, tak co by mi najbardziej pasowały, są idealne :)

Pozdrawiam i dzięki za przepis

PS. Ilość jajek też można zwiększyć lub zmniejszyć, mi odpowiadają 4, gofry są troszkę "cięższe", ale dzięki dużej ilości jajek, są bardzo syte :)

Autor
Piotr
2011-12-10 18:27

Witam, zrobilismy te gofry idealnie zgodnie z przepisem i wyszły dokładnie w liczbie 10 :-) Cała rodzina chwali przepis, dobre gofry :-)

Autor
gofry
2012-02-01 13:26

całkiem całkiem ale za mało soli , można dodać daje cztery gwiazdki czyli dobre.

Autor
pycha
2012-05-12 20:42

Dobre łatwy przepis tylko mniej mleka dodałam żeby było gęsciejsze

Autor
dobreńkie!!!
2012-06-21 19:18

Właśnie skończyły się piec :) I już ich nie ma!!! Ja dodaję ok. pół szklanki mąki więcej i zastosowałam dziś mąkę pełnoziarnistą orkiszową - są zdrowsze:)

Autor
Tytul
2012-07-20 20:13

Smażyłam na patelni co prawda nie to samo jak w gofrownicy hehe , ale ciasto gofry znakomite, przepyszne ! Polecam przepis :)

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje