Strona główna >>
Desery >>
Gofry Gofry Miodowe
Czas 20 minut
Porcji 10
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
4/5 łyżek stołowych miodu
2 łyżeczki cukru waniliowego
250g masła
300g mąki
pół szklanki przygotowanej wody lub pół szklanki mleka
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Gofry Miodowe - sposób wykonania:
Roztopić masło, dodać do miski z mąką, jajkami i miodem. Wymieszać dokładnie. Dodać cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wymieszać mikserem całość, na wolnych obrotach, dodając mleko lub wodę. Przed ułożeniem masy w gofrownicy należy posmarować ją masłem i rozgrzać.Po rozgrzaniu na gofrownicy równomiernie rozsmarować ok 2 łyżki stołowe ciasta do gofrów. Od czasu do czasu patrzeć na gofry. Kiedy są ładnie przyrumienione należy już tylko delektować się ich pysznym smakiem! Smacznego!
Ilość gofrów zależy od wielkości gofrownicy.
Prześlij przepis ~Gosc | 25-01-11 | Czytano: 9696 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Gofry Miodowe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują