Ja dodalam kapusty pekińskiej przez co krócej się zapiekały. Przepis wyśmienity. Polecam.
Mój mąż oznajmił, że gdybym go nie powstrzymała, zjadłby wszystkie gołąbkowe kotleciki. Powstrzymałam, ziemniaki, ogórek kiszony i dla 3 osobowej rodziny wyszedł obiad na 2 dni :)
Polecam te gołąbki, są na prawdę wyśmienite, ale! Zamiast kapusty białej wolę dać kapustę pekińską, ponieważ jest dużo lepsza do tego typu gołąbków :)
Pierwszy raz zrobiłam dziś gołąbki i są fenomenalne :D super przepis
A naczynie żaroodporne rozumiem ze przykrywamy?
tak, przykrywamy. Można odkryć na 20 minut przed końcem - jeśli ktoś lubi podpieczone :D
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości mięsa dodaję 4 jaja oraz 1/3 szklanki kaszy manny. Kapusta powinna być bardzo drobno zszatkowana i odciśnięta z soku (sok dodajemy do bulionu). Zamiast koncentratu pomidorowego, winny być pomidory przetarte. Walory smakowe niezmiennie PYSZNE :)
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)
8 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Gołąbki bez zawijania prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują