Strona główna >>
Dania główne >>
Drugie danie Gołąbki z ziemniakami
Czas 55 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 główka kapusty
5 cebul
2 kg ziemniaków
sól, pieprz
łyżka smalcu
litr bulionu z kostki rosołowej
Gołąbki z ziemniakami - sposób wykonania:
Cebulę (3 sztuki) kroimy w kostkę, rumienimy na oleju.
Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce z małymi oczkami, odciskamy, skrobię która się zbierze w naczyniu dodajemy do masy ziemniaczanej.
Do ziemniaków dodajemy podsmażoną cebulę.
Kapustę parzymy w garnku z gorącą wodą, gdy liście zmiękną zawijamy w nie farsz.
Układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy bulionem. Pieczemy 1,5 godziny w 180 stopniach.
Gołąbki podajemy polane zrumienioną cebulką.
Prześlij przepis asieńka | 01-01-11 | Czytano: 27235 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Gołąbki z ziemniakami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują