Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Gołąbki ziemniaczane
Czas 45 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
kapusta włoska
kilogram ziemniaków
1 duża cebula
2 jajka
6 łyżek kaszy manny lub mąki
łyżka majeranku
sól , pieprz
bulion
masło do smażenia cebuli
Gołąbki ziemniaczane - sposób wykonania:
Kapustę obgotowujemy w osolonej wodzie by zmiękły liście.
Cebulę kroimy w kostkę i obsmażamy na maśle, ziemniaki ścieramy na małych oczkach. Do ziemniaków dodajemy: cebulę podsmażoną, jajka, kasze manną, majeranek, sól i pieprz, mieszamy na jednolity farsz.
Z liści kapusty usuwamy twardą część, na każdy liść nakładamy nieco farszu i zwijamy jak gołąbek.
W naczyniu na dnie układamy liście, na liście kładziemy nasze gołąbki, zalewamy bulionem jarzynowym i dusimy lub pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut.
Podajemy z sosem pomidorowym lub grzybowym.
Prześlij przepis mewa80 | 24-11-12 | Czytano: 17378 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Gołąbki ziemniaczane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują