Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Groch z kapustą

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

500 g kapusty kiszonej
100 g łuskanego grochu
garść grzybów suszonych
1 cebula
liść laurowy, sól, pieprz
olej
mąka

Groch z kapustą - sposób wykonania:

Groch namaczamy na noc, następnie zalewamy świeżą wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości.
Grzyby płuczemy, namaczamy w ciepłej wodzie.
Kapustę kroimy drobno, dodajemy grzyby, liść laurowy, zalewamy wodą spod grzybów tak aby przykryła kapustę ( w razie potrzeby uzupełnić), gotujemy do miękkości. Następnie łączymy ją z grochem.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy, dodajemy odrobinę mąki, następnie przenosimy do grochu z kapustą.Całość doprawiamy do smaku, dusimy jeszcze 5 minut.


Prześlij przepis

asieńka | 19-12-10 | Czytano: 20469 razy | komentarzy [0]
Groch z kapustą komentarz



Opinie i komentarze na temat Groch z kapustą kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Groch z kapustą prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje