Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Groch z kapustą
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
500 g kapusty kiszonej
100 g łuskanego grochu
garść grzybów suszonych
1 cebula
liść laurowy, sól, pieprz
olej
mąka
Groch z kapustą - sposób wykonania:
Groch namaczamy na noc, następnie zalewamy świeżą wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości.
Grzyby płuczemy, namaczamy w ciepłej wodzie.
Kapustę kroimy drobno, dodajemy grzyby, liść laurowy, zalewamy wodą spod grzybów tak aby przykryła kapustę ( w razie potrzeby uzupełnić), gotujemy do miękkości. Następnie łączymy ją z grochem.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy, dodajemy odrobinę mąki, następnie przenosimy do grochu z kapustą.Całość doprawiamy do smaku, dusimy jeszcze 5 minut.
Prześlij przepis asieńka | 19-12-10 | Czytano: 21805 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Groch z kapustą prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują