Strona główna >> Kuchnie Świata >> Kraje arabskie

Gruszki z Szafranem

Czas 30 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

8 gruszek
400g cukru
skórka otarta z 1 pomarańczy
skórka otarta z 1 cytryny
6 łyżek płynnego miodu
2 szczypty szafranu
1/2 litra wody

Gruszki z Szafranem - sposób wykonania:

W garnku zagotowujemy wodę, wsypujemy do niej cukier i dodajemy skórki z cytryny i pomarańczy. Gruszki obieramy i wkładamy do wody (powinny się całe zanurzyć). Dodajemy miód i szafran. Gotujemy na małym ogniu 15 do 20 minut. Kiedy gruszki zmiękną, studzimy je i razem z syropem przekładamy do dużego słoja. Odkładamy na kilka godzin lub na całą noc.


Prześlij przepis

~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 19307 razy | komentarzy [0]
Gruszki z Szafranem komentarz



Opinie i komentarze na temat Gruszki z Szafranem kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Gruszki z Szafranem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje