Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z warzyw Grzyby marynowane
Czas 60 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 kg grzybów
50 dag cebuli
szczypta kwasku cytrynowego
Zalewa:
1 szklanka wody
4 łyżki przecieru pomidorowego
4 łyżki oleju
2 łyżki miodu
1 łyżeczka soli
5 łyżek octu
Grzyby marynowane - sposób wykonania:
Grzyby dokładnie oczyszczamy, myjemy, ewentualnie kroimy na mniejsze części, gotujemy 15 minut w osolonej wodzie, pod koniec gotowania dodajemy szczyptę kwasku.
Składniki zalewy zagotowujemy, cebulę drobno kroimy, ugotowane grzyby wrzucamy do zalewy, mieszamy i dodajemy cebulę.
Zalewę wraz z grzybami proporcjonalnie przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 30 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis asieńka | 08-06-10 | Czytano: 6294 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Grzyby marynowane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują