Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Wołowina Gulasz Boeuf Strogonow
Składniki:
50 dag polędwicy wołowej
1 duża cebula
30 dag pieczarek
1 szklanka kwaśnej śmietany
przyprawy: sól, pieprz, kostka rosołowa, zielenatka pietruszki
koncentrat pomidorowy
Gulasz Boeuf Strogonow - sposób wykonania:
Mięso (umyte, osuszone) kroimy na kawałki, posypujemy sola i pieprzem. Pieczarki obiramy, większe kroimy, mniejsze zostawiamy, cebulę kroimy w piórka. Na dobrze rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę, gdy jest gotowa przekładamy ją do większego rondla. Kolej na pieczarki - je takżepodsmażamy na tej samej patelni (uzupełniając tylko olej), gdy sie zarumienią przekładamy je do cebuli. Ponownie uzupełniamy tłuszcz i smażymy mięso, gdy się zrumieni przenosimy je do cebuli i pieczarek, podlewamy wodą, dodajemy rosołek. Dusimy całość do momentu aż mięso stanie się miękkie. Następnie dodajemy koncentrat, śmietanę i przyprawiamy do smaku. Dusimy chwilkę i danie jest gotowe. Przed podaniem można posypać natką pietruszki.
Prześlij przepis mewa80 | 20-05-10 | Czytano: 92939 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Gulasz Boeuf Strogonow prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują