Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Gulasz Dukana z wątróbki z warzywami

Czas 35 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

pół kg wątróbki drobiowej
2 cebule
20 dag pieczarek
2 papryki np. zielona i czerwona
mały por
2 łyżki koncentratu
sól, pieprz
łyżeczka słodkiej papryki

Gulasz Dukana z wątróbki z warzywami - sposób wykonania:

Wątróbkę myjemy, usuwamy błony, kroimy w kostkę i dusimy na patelni, pod koniec duszenia solimy.
Warzyw obieramy - cebule i papryki kroimy w kostkę, pora w półplasterki a pieczarki w plasterki.
Na rozgrzanej wysmarowanej olejem patelni dusimy cebulkę, następnie dodajemy pieczarki, chwilę dusimy gdy nadmiar wody odparuje dodajemy pozostałe warzywa - paprykę i pora. Gdy warzywa zmiękną dodajemy do nich wątróbkę. Całość zalewamy szklanką wody, dodajemy przyprawy i koncentrat. Dusimy jeszcze kilka minut po zawrzeniu potrawy.
Gotowe.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

mewa80 | 18-10-10 | Czytano: 9899 razy | komentarzy [0]
Gulasz Dukana z wątróbki z warzywami komentarz



Opinie i komentarze na temat Gulasz Dukana z wątróbki z warzywami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Gulasz Dukana z wątróbki z warzywami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje