Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Dieta proteinowa Dukana Gulasz Dukana z wątróbki z warzywami
Czas 35 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
pół kg wątróbki drobiowej
2 cebule
20 dag pieczarek
2 papryki np. zielona i czerwona
mały por
2 łyżki koncentratu
sól, pieprz
łyżeczka słodkiej papryki
Gulasz Dukana z wątróbki z warzywami - sposób wykonania:
Wątróbkę myjemy, usuwamy błony, kroimy w kostkę i dusimy na patelni, pod koniec duszenia solimy.
Warzyw obieramy - cebule i papryki kroimy w kostkę, pora w półplasterki a pieczarki w plasterki.
Na rozgrzanej wysmarowanej olejem patelni dusimy cebulkę, następnie dodajemy pieczarki, chwilę dusimy gdy nadmiar wody odparuje dodajemy pozostałe warzywa - paprykę i pora. Gdy warzywa zmiękną dodajemy do nich wątróbkę. Całość zalewamy szklanką wody, dodajemy przyprawy i koncentrat. Dusimy jeszcze kilka minut po zawrzeniu potrawy.
Gotowe.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis mewa80 | 18-10-10 | Czytano: 9899 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Gulasz Dukana z wątróbki z warzywami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują