Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Gulasz ekspresowy z parówek

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

50 dag parówek
1 por
puszka pomidorów w zalewie bez skóry
chili
zielenina : oregano, majeranek, świeży szczypiorek
sól, pieprz, wegeta
oliwa
40 dag makaronu np. rurki

Gulasz ekspresowy z parówek - sposób wykonania:

Parówki obrać i pokroić w talarki. Por drobno poszatkować, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać wegetę oraz pomidory rozgniecione widelcem, całość zagotować. Po zagotowaniu dodać parówki, dusić 20 minut doprawiając do smaku.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, następnie dodać go do parówek, dodać też zieleninę, wymieszać.


Poleć przepis znajomemu

asieńka | 08-06-10 | Czytano: 10921 razy | komentarzy [2]
Gulasz ekspresowy z parówek komentarz



2 komentarzy

Autor
;).....
2010-10-30 20:00

Czy ktoś już to próbował? Orginalny pomysł, tylko ciekawe czy smaczny, dlatego prosiłabym o komentarze ;)

Autor
makaron
2010-10-30 20:24

smaczne:)a przede wszystkim szybkie a to czasem ważne :) tylko trzeba wziąć do tego dania dobrej jakości parówki! (może być też inna kiełbasa)

Linia tła strony

Dodaj komentarz