Strona główna >>
Kuchnie Świata >>
Węgry Gulasz węgierski
Składniki:
750 g łopatki
olej
4 papryki
2 cebule
4 ziemniaki
15 dag mąki
2 jajka
2 ząbki czosnku
koncentrat pomidorowy
bulion z kostki
przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra dla wielbicieli pikanterii ;), tymianek, majeranek
Gulasz węgierski - sposób wykonania:
Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy, dodajemy cebulę, paprykę pokrojoną w paski, czosnek, po 5 minutach wlewamy bulion, dusimy 40 minut. Ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy. Po 10 minutach dodajemy koncentrat pomidorowy.
Z jajek, mąki i soli ucierami zacierki, kładziemy je łyżką po kawałku na zupę. Gotujemy jeszcze około 15 minut.
Akcję z zacierkami można odpuścić - zupa będzie mniej gęsta ale równie smaczna :)
Prześlij przepis ~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 36770 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Gulasz węgierski prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują