Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Wołowina Gulasz wołowy w winie czerwonym
Czas 60 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
80 dag wołowiny
4 papryki
1 czerwona cebula
szklanka czerwonego wina
4 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz,listek laurowy
papryka słodka i ostra
Gulasz wołowy w winie czerwonym - sposób wykonania:
Mięso myjemy,osuszamy,kroimy w kostkę, obsmażamy partiami na bardzo mocnym ogniu.Przekładamy do rondelka i zalewamy winem. Podgrzewamy na bardzo wolnym ogniu.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na tej samej patelni, dodajemy koncentrat,pół szklanki wody, dusimy 5 minut, po czym cebulę przenosimy do garnka z mięsem.
Całość przyprawiamy dusimy aż mięso będzie miękkie czyli około 1,5 godziny pilnując by ogień był niewielki ( sos w mięsie ma tylko delikatnie pyrkać).
Na 15minut przed końcem do garnka wrzucamy drobno pokrojoną ( w kostkę) paprykę. Na koniec gulasz możemy doprawić do smaku wg uznania.
Prześlij przepis Kamiś | 04-01-11 | Czytano: 28960 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Gulasz wołowy w winie czerwonym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują