Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Gulasz z indyczych wątróbek
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
wywar domowy bulion:
6 skrzydełek kurczaka
włoszczyzna do rosołu
garść suszonych podgrzybków
2 liście laurowe
ziarna ziela angielskiego
szczypta soli
1,5 kg wątróbek indyczych
2 cebule
75 dag pieczarek - kapelusze
1 łyżka masła
olej
mąka do obtoczenia
4 ząbki czosnku
łyżeczka majeranku
łyżeczka tymianku
łyżeczka mielonego kminku
pół litra bulionu z kurczaka
zasmażka:
łyżka masła
łyżka mąki - czubata
Gulasz z indyczych wątróbek - sposób wykonania:
Pyszny gulasz z wątróbek indyczych. Z podanych składników na wywar gotujemy na bulion.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na maśle, dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy.
Wątróbkę myjemy, osuszamy, usuwamy błony.Wątróbkę obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie studzimy. Kroimy w paski. Wątróbkę oraz pieczarki z cebulą wrzucamy do garnka, dodajemy też wyciśnięty przez praskę czosnek. Zalewamy całość bulionem, przyprawiamy i dusimy do miękkości a następnie przyprawiamy do smaku solą.
Gulasz możemy zagęścić zasmażką w tym celu mąkę zasmażamy na łyżce masła i dodajemy do gulaszu.
Prześlij przepis asieńka | 01-10-11 | Czytano: 13939 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Gulasz z indyczych wątróbek prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują