Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Gulasz z indyczych wątróbek

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

wywar domowy bulion:
6 skrzydełek kurczaka
włoszczyzna do rosołu
garść suszonych podgrzybków
2 liście laurowe
ziarna ziela angielskiego
szczypta soli


1,5 kg wątróbek indyczych
2 cebule
75 dag pieczarek - kapelusze
1 łyżka masła
olej
mąka do obtoczenia
4 ząbki czosnku
łyżeczka majeranku
łyżeczka tymianku
łyżeczka mielonego kminku
pół litra bulionu z kurczaka

zasmażka:
łyżka masła
łyżka mąki - czubata

Gulasz z indyczych wątróbek - sposób wykonania:

Pyszny gulasz z wątróbek indyczych. Z podanych składników na wywar gotujemy na bulion.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na maśle, dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy.
Wątróbkę myjemy, osuszamy, usuwamy błony.Wątróbkę obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie studzimy. Kroimy w paski. Wątróbkę oraz pieczarki z cebulą wrzucamy do garnka, dodajemy też wyciśnięty przez praskę czosnek. Zalewamy całość bulionem, przyprawiamy i dusimy do miękkości a następnie przyprawiamy do smaku solą.
Gulasz możemy zagęścić zasmażką w tym celu mąkę zasmażamy na łyżce masła i dodajemy do gulaszu.


Prześlij przepis

asieńka | 01-10-11 | Czytano: 14177 razy | komentarzy [0]
Gulasz z indyczych wątróbek komentarz



Opinie i komentarze na temat Gulasz z indyczych wątróbek kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Gulasz z indyczych wątróbek prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje