Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Wołowina Gulasz z piórkami
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność trudne
Koszt: do 50 zł
Składniki:
50 dag wołowiny drobiowej
2 cebule
3 ząbki czosnku
papryka czerwona
przecier pomidorowy ( domowej roboty )
woda
sól pieprz
olej do smażenia
Gulasz z piórkami - sposób wykonania:
Wołowinę kroimy w małe kawałki. Cebule w piórka. Paprykę w kostkę.
Na rozgrzanym oleju smażymy wołowinę do zbrązowienia. Po smażeniu mięso przerzucamy do garnka a do mięsa dodajemy piórka z cebuli. Wszystkie składniki w garnku zalewamy wodą do wysokości mięsa. Doprawiamy i pod przykryciem dusimy przez 1 godzinę. Po godzinie możemy mięso pomieszać dodajemy czosnek przecier pomidorowy i paprykę i mieszamy. Mięso dusimy jeszcze przez 30 minut. Gotowy gulasz możemy posypać piórkami cebuli.
Prześlij przepis ~Gosc | 02-09-14 | Czytano: 10936 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Gulasz z piórkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują