Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wołowina

Gulasz z piórkami

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność trudne Koszt: do 50 zł

Składniki:

50 dag wołowiny drobiowej
2 cebule
3 ząbki czosnku
papryka czerwona
przecier pomidorowy ( domowej roboty )
woda
sól pieprz
olej do smażenia

Gulasz z piórkami - sposób wykonania:

Wołowinę kroimy w małe kawałki. Cebule w piórka. Paprykę w kostkę.
Na rozgrzanym oleju smażymy wołowinę do zbrązowienia. Po smażeniu mięso przerzucamy do garnka a do mięsa dodajemy piórka z cebuli. Wszystkie składniki w garnku zalewamy wodą do wysokości mięsa. Doprawiamy i pod przykryciem dusimy przez 1 godzinę. Po godzinie możemy mięso pomieszać dodajemy czosnek przecier pomidorowy i paprykę i mieszamy. Mięso dusimy jeszcze przez 30 minut. Gotowy gulasz możemy posypać piórkami cebuli.


Prześlij przepis

~Gosc | 02-09-14 | Czytano: 11078 razy | komentarzy [0]
Gulasz z piórkami komentarz



Opinie i komentarze na temat Gulasz z piórkami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Gulasz z piórkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje