Strona główna >> Dania główne >> Drób

Gulasz z warzywami

Składniki:

0,7 dag mięsa z indyka (może być inny drób)
1 cebula
papryka czerwona
szklanka gorącego bulionu ( może być z kostki)
puszka czerwonej fasoli
2 ząbki czosnku
3 łyżki koncentratu pomidorowego
przyprawy: papryka, sól, pieprz

Gulasz z warzywami - sposób wykonania:

Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy paprykę i solą. Na oleju szklimy pokrojona w piórka cebulę, posiekany czosnek i dodajemy do niej pokrojoną w kostę paprykę, po zeszkleniu warzywa przekładamy do mięsa, zalewamy bulionem. Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Na 10 minut przed końcem dodajemy fasolę i doprawiamy koncentratem pomidorowym. Doprawiamy do smaku.


Prześlij przepis

mewa80 | 14-05-10 | Czytano: 8314 razy | komentarzy [0]
Gulasz z warzywami komentarz



Opinie i komentarze na temat Gulasz z warzywami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Gulasz z warzywami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje