Strona główna >> Dania główne >> Drób

Indyk faszerowany

Składniki:

1 kg filetu z indyka
20 dag mielonej łopatki wieprzowej
10 dag boczku
20 dag pieczarek
1 marchewka
1 cebula
15 oliwek (czarnych)
papryka czerwona
1/3 kostki masła
1 jajko
sól, pieprz, wegeta
1 szklanka białego wina

Indyk faszerowany - sposób wykonania:

Mięso nacinamy tak by powstała kieszeń, nacieramy wegetą i pieprzem z zewnątrz i wewnątrz.
Cebulę, paprykę, pieczarki kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na grubych oczkach, składniki łączymy z jajkiem.
Mięso mielone podsmażamy i dusimy, łączymy farsz mięsny z warzywnym - dodajemy do niego pokrojone oliwki.
Farszem napełniamy kieszeń, spinamy wykałaczkami, obkładamy plastrami boczku, mocujemy je nitką po czym obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Po obsmażeniu wkładamy naczynia żaroodpornego, zalewamy białym winem, pieczemy około 50 minut, co jakiś czas podlewając winem aby nie było suche.
Podawać na ciepło :)


Prześlij przepis

mewa80 | 13-05-10 | Czytano: 9232 razy | komentarzy [0]
Indyk faszerowany komentarz



Opinie i komentarze na temat Indyk faszerowany kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Indyk faszerowany prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje