Strona główna >>
Dania główne >>
Drób Indyk faszerowany
Składniki:
1 kg filetu z indyka
20 dag mielonej łopatki wieprzowej
10 dag boczku
20 dag pieczarek
1 marchewka
1 cebula
15 oliwek (czarnych)
papryka czerwona
1/3 kostki masła
1 jajko
sól, pieprz, wegeta
1 szklanka białego wina
Indyk faszerowany - sposób wykonania:
Mięso nacinamy tak by powstała kieszeń, nacieramy wegetą i pieprzem z zewnątrz i wewnątrz.
Cebulę, paprykę, pieczarki kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na grubych oczkach, składniki łączymy z jajkiem.
Mięso mielone podsmażamy i dusimy, łączymy farsz mięsny z warzywnym - dodajemy do niego pokrojone oliwki.
Farszem napełniamy kieszeń, spinamy wykałaczkami, obkładamy plastrami boczku, mocujemy je nitką po czym obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Po obsmażeniu wkładamy naczynia żaroodpornego, zalewamy białym winem, pieczemy około 50 minut, co jakiś czas podlewając winem aby nie było suche.
Podawać na ciepło :)
Prześlij przepis mewa80 | 13-05-10 | Czytano: 9232 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Indyk faszerowany prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują