Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Indyk w rozmarynie

Czas 50 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1,5 kg piersi z indyka
sól, pieprz
4 ząbki czosnku
świeże gałązki rozmarynu
1 łyżka oleju
10 dag boczku wędzonego w plastrach
kieliszek białego wina
2 łyżki masła (zimne)

Indyk w rozmarynie - sposób wykonania:

Przepis na filety z indyka z programu Ewa Gotuje.
Pierś myjemy i osuszamy, następnie solimy i pieprzymy oraz nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Świeże gałązki rozmarynu nagnieść nożem następnie obłożyć nimi mięso, zawinąć w folię wstawić na kilka godzin do lodówki.
Następnie pierś wyjmujemy i obsmażamy z każdej strony na dobrze rozgrzanym oleju. Obkładamy plastrami boczku, podlewamy winem i pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach C.
Po tym czasie wyjmujemy, sos spod pieczenia wylewamy na patelnie, dodajemy zimne masło i mieszamy aż składniki się połączą. Pierś podajemy na ciepło, z sosem lub na zimno, na kanapki, jako wędlinę. Smacznego!


Prześlij przepis

~Gosc | 13-05-11 | Czytano: 17159 razy | komentarzy [0]
Indyk w rozmarynie komentarz



Opinie i komentarze na temat Indyk w rozmarynie kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Indyk w rozmarynie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje