Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Indyk w rozmarynie
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
60 dag piersi kurczaka
3 gałązki rozmarynu
garść rodzynek
pół szklanki białego wina (półsłodkie)
10 dag płatków migdałowych
olej do smażenia
sól, pieprz
Indyk w rozmarynie - sposób wykonania:
Wspaniały indyk na słodko z rodzynkami i rozmarynem.
Rodzynki namaczamy w białym winie,mięso myjemy, kroimy w poprzek włókien i rozbijamy podobnie jak na schabowe, oprószamy solą i pieprzem. Na każdym kotlecie układamy troszkę rozmarynu i ponownie rozbijamy leciutko by tylko wydobyć aromat rozmarynu.
Każdy kawałek mięsa smażymy na rozgrzanym oleju, przekładamy na półmisek.
Rodzynki w winie wrzucamy na patelnię, gotujemy aż odpruje. Na innej patelni prażymy płatki migdałów.
Mięso polewamy sosem rodzynkowym i posypujemy płatkami migdałowymi.
Prześlij przepis mewa80 | 15-09-12 | Czytano: 4733 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Indyk w rozmarynie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują