Strona główna >>
Dania główne >>
Dla dzieci Jabłka pieczone z konfiturami
Czas 15 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 4 duże jabłka
- lampka wina wytrawnego
- 10 dkg konfitur np z wiśni
- cukier puder do posypania
Jabłka pieczone z konfiturami - sposób wykonania:
Jabłka myjemy i suszymy. Ścinamy wierzch z korzonkiem i wydrążamy obszar z pestkami. Powstałe wgłębienie wypełniamy konfiturami i polewamy winem. Przykrywamy wyciętym wierzchem jabłka i pieczemy przez 25 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni /duże jabłka pieczemy dłużej/.
Jabłka pieczone podajemy na gorąco lub ostudzone, posypane cukrem pudrem albo przybrane w bitą śmietanę.
Prześlij przepis Kamiś | 02-08-10 | Czytano: 7658 razy | komentarzy [3]
3 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Jabłka pieczone z konfiturami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują