Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wielkanocne Jajka faszerowane pieczarkami
Czas 35 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
8 jajek
15 dag pieczarek
łyżeczka masła
majonez
sól, pieprz
łyżka posiekanej pietruszki
zielenina do dekoracji
Jajka faszerowane pieczarkami - sposób wykonania:
Jajka gotujemy na twardo, najlepiej, żeby czas gotowania nie był dłuższy niż 7-8 minut od zagotowania wody, wówczas po wystygnięciu nie zyskają ciemnej obwódki. Żółtka po ugotowaniu i wystudzeniu wyjmujemy i rozgniatamy widelcem.
Pieczarki płuczemy, obieramy. Siekamy w drobną kostkę, smażymy na łyżce masła do momentu aż nadmiar wody wyparuje.
Po wystudzeniu pieczarki mieszamy z żółtkiem, dodajemy majonez i przyprawy, wrzucamy zieleninę.
Do masy można też dodać kapary, jak ktoś lub, nadadzą nieco wyrazistości w smaku.
Masą napełniamy jajka, dekorujemy zieleniną.
Pychota :-)
Prześlij przepis asieńka | 30-12-10 | Czytano: 81126 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Jajka faszerowane pieczarkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują