Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wielkanocne

Jajka faszerowane wiosenne Pszczółki

Czas 25 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

5 jajek
10 dag sera żółtego
majonez
szczypiorek
sól, pieprz

oliwki bez pestek zielone i czarne
ogórek

Jajka faszerowane wiosenne Pszczółki - sposób wykonania:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i przekrajamy na pół, wyjmujemy żółtka i ucieramy je z majonezem (około 2-3 łyżki), do utartych żółtek dodajemy starty na małych oczkach ser żółty, posiekany szczypiorek, masę solimy i pieprzymy.
Gotową masą wypełniamy białka jajek, powierzchnię wygładzamy za pomocą noża.
Oliwki kroimy w plasterki, dobrze, żeby były podobnej wielkości.
Na jajku układamy na przemian plasterki czarnej i zielonej oliwki, z plasterków ogórka wycinamy skrzydełka, natomiast ze szczypiorku robimy czułki.



Prześlij przepis

mewa80 | 23-03-12 | Czytano: 26843 razy | komentarzy [0]
Jajka faszerowane wiosenne Pszczółki komentarz



Opinie i komentarze na temat Jajka faszerowane wiosenne Pszczółki kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Jajka faszerowane wiosenne Pszczółki prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje