Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wielkanocne Jajka marynowane
Czas 25 minut
Porcji 10
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
10 jajek
1 cebula
zalewa:
3 szklanki wody
100 ml octu
3 łyżki soli
4 liście laurowe
4 ziela angielskie
łyżeczka gorczycy (w ziarenkach)
łyżeczka pieprzu (również w ziarenkach)
Jajka marynowane - sposób wykonania:
Jajka gotujemy na twardo, następnie zalewamy zimna woda i studzimy, wyjmujemy, osuszamy, leciutko rozbijamy skorupki aby popękały.
Składniki zalewy gotujemy. Do zalewy dodajemy też cebulę pokrojoną w niezbyt grube piórka.
Jajka układamy w słoiku, zalewamy je zalewą tak aby były nią przykryte. Słoik zakręcamy i odstawiamy na minimum 2 dni w chłodne miejsce. Następnie jajka wyjmujemy, obieramy ze skorupek i podajemy pokrojone w mniejsze części, posypane cebulką z zalewy.
Prześlij przepis asieńka | 31-03-11 | Czytano: 12018 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Jajka marynowane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują