Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wielkanocne

Jajka marynowane

Czas 25 minut Porcji 10 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

10 jajek
1 cebula

zalewa:
3 szklanki wody
100 ml octu
3 łyżki soli
4 liście laurowe
4 ziela angielskie
łyżeczka gorczycy (w ziarenkach)
łyżeczka pieprzu (również w ziarenkach)

Jajka marynowane - sposób wykonania:

Jajka gotujemy na twardo, następnie zalewamy zimna woda i studzimy, wyjmujemy, osuszamy, leciutko rozbijamy skorupki aby popękały.
Składniki zalewy gotujemy. Do zalewy dodajemy też cebulę pokrojoną w niezbyt grube piórka.
Jajka układamy w słoiku, zalewamy je zalewą tak aby były nią przykryte. Słoik zakręcamy i odstawiamy na minimum 2 dni w chłodne miejsce. Następnie jajka wyjmujemy, obieramy ze skorupek i podajemy pokrojone w mniejsze części, posypane cebulką z zalewy.


Prześlij przepis

asieńka | 31-03-11 | Czytano: 11311 razy | komentarzy [0]
Jajka marynowane komentarz



Opinie i komentarze na temat Jajka marynowane kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Jajka marynowane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje