Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Wegetariańskie

Jarmuż z jabłkami

Czas 5 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 75 dkg jarmużu
- woda
- 50 ml oleju
- 30 dkg kwaśnych jabłek
- 2 dkg tartej bułki
- sól i cukier do smaku
- nać pietruszki

Jarmuż z jabłkami - sposób wykonania:

Myjemy dokładnie jarmuż, wyciągamy grube nerwy liściowe. Szatkujemy na tarce i zalewamy małą ilością wrzącej wody. Dodajemy sól i olej. Gotujemy do miękkości bez przykrycia.
Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone w paski jabłka.
Potrawę odparowujemy, posypujemy tartą bułką, przyprawiamy do smaku solą i cukrem. Na wierzch sypiemy posiekaną pietruszkę. Przed podaniem jarmużu, można go wymieszać ze śmietaną.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

Dieta | 04-08-10 | Czytano: 7172 razy | komentarzy [0]
Jarmuż z jabłkami komentarz



Opinie i komentarze na temat Jarmuż z jabłkami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Jarmuż z jabłkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje