Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Wegetariańskie Jarmuż z jabłkami
Czas 5 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 75 dkg jarmużu
- woda
- 50 ml oleju
- 30 dkg kwaśnych jabłek
- 2 dkg tartej bułki
- sól i cukier do smaku
- nać pietruszki
Jarmuż z jabłkami - sposób wykonania:
Myjemy dokładnie jarmuż, wyciągamy grube nerwy liściowe. Szatkujemy na tarce i zalewamy małą ilością wrzącej wody. Dodajemy sól i olej. Gotujemy do miękkości bez przykrycia.
Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone w paski jabłka.
Potrawę odparowujemy, posypujemy tartą bułką, przyprawiamy do smaku solą i cukrem. Na wierzch sypiemy posiekaną pietruszkę. Przed podaniem jarmużu, można go wymieszać ze śmietaną.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis Dieta | 04-08-10 | Czytano: 7172 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Jarmuż z jabłkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują