Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Wegetariańskie

Jarskie kotlety z ryżu, z grzybami

Czas 35 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

2 torebki ryżu
30 dag grzybów leśnych (mogą być pieczarki)
20 dag sera żółtego
1 cebula
2 jajka
sól, pieprz
bułka tarta
pęczek kopru

Jarskie kotlety z ryżu, z grzybami - sposób wykonania:

Rewelacyjny smak, nie tylko dla jaroszy :)
Ryż gotujemy w osolonej wodzie (musi być lekko rozgotowany - kleisty), studzimy. Grzyby drobno pokroić (jeśli mamy suszone grzyby leśne trzeba je wcześniej namoczyć i obgotować a dopiero pokroić.
Cebulkę kroimy w kostkę i obsmażamy, ser tarujemy na grubych oczkach lub drobno kroimy. Do ryżu dodajemy grzyby, ser, cebulkę, jajka, posiekany koperek (dużo), doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy kotlety i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Gotowe do spożycia bez jakichkolwiek dodatków.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

asieńka | 02-06-10 | Czytano: 33043 razy | komentarzy [0]
Jarskie kotlety z ryżu, z grzybami komentarz



Opinie i komentarze na temat Jarskie kotlety z ryżu, z grzybami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Jarskie kotlety z ryżu, z grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje