Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Wegetariańskie Jarskie kotlety z ryżu, z grzybami
Czas 35 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
2 torebki ryżu
30 dag grzybów leśnych (mogą być pieczarki)
20 dag sera żółtego
1 cebula
2 jajka
sól, pieprz
bułka tarta
pęczek kopru
Jarskie kotlety z ryżu, z grzybami - sposób wykonania:
Rewelacyjny smak, nie tylko dla jaroszy :)
Ryż gotujemy w osolonej wodzie (musi być lekko rozgotowany - kleisty), studzimy. Grzyby drobno pokroić (jeśli mamy suszone grzyby leśne trzeba je wcześniej namoczyć i obgotować a dopiero pokroić.
Cebulkę kroimy w kostkę i obsmażamy, ser tarujemy na grubych oczkach lub drobno kroimy. Do ryżu dodajemy grzyby, ser, cebulkę, jajka, posiekany koperek (dużo), doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy kotlety i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Gotowe do spożycia bez jakichkolwiek dodatków.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis asieńka | 02-06-10 | Czytano: 32949 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Jarskie kotlety z ryżu, z grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują