Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Wegetariańskie

Jarskie sznycle

Czas 45 minut Porcji 5 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

pół kg mieszanych warzyw lub opakowanie zupy jarzynowej
2 cebule
2 czerstwe bułki
pół szklanki mleka
3 jajka
10 dag kaszy mannej
bułka tarta
2 łyżki maki ziemniaczanej
garść zieleniny : koperek, pietruszka, majeranek, szczypior
kostka rosołowa
olej

Jarskie sznycle - sposób wykonania:

Warzywa oczyścić pokroić, ugotować w wodzie z kostką rosołową, następnie odcedzić i zmielić w maszynce.
Cebule pokroić w kostkę zeszklić na oliwie, bułkę namoczyć w mleku, gdy napęcznieje odcisnąć.
Do warzyw dodać cebulkę, 2 jajka, zieleninę, odciśnięta bułkę, mąkę ziemniaczaną, kaszę manną, wymieszać, doprawić do smaku.

Z masy formujemy sznycelki, obtaczamy je w rozkłóconym jajku i bułce tartej, po czym smażymy z obu stron na rumiano.
Podajemy np. z frytkami.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

mewa80 | 09-06-10 | Czytano: 7545 razy | komentarzy [0]
Jarskie sznycle komentarz



Opinie i komentarze na temat Jarskie sznycle kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Jarskie sznycle prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje