Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Jesiotr w śmietanie

Czas 60 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

- 1 kg jesiotra
- pół litra śmietany 30%
- 2 łyżki mąki pszennej
- zioła prowansalskie
- 3 pomidory
- 1 cytryna
- sól, pieprz

Jesiotr w śmietanie - sposób wykonania:

Jesiotra przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, wkładamy go na pół godziny do lodówki aby ryba przeszła przyprawami.
Następnie rybę wyjmujemy, pomidory kroimy w dość grube plastry, cytrynę zaś w cienkie.
Jesiotra kroimy na kawałki wielkości plastrów pomidora. Układamy go w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem, na każdy kawałek kładziemy plaster pomidora a na pomidora plaster cytryny. Całość zalewamy śmietaną 30% wymieszaną z mąką, która zagęści nam sos śmietanowy. Przygotowane danie wstawiamy do piekarnika, pieczemy pod przykryciem 20 minut a następne 20 bez przykrycia. Temperatura pieczenia 180 stopni.


Prześlij przepis

~Gosc | 13-11-10 | Czytano: 28388 razy | komentarzy [2]
Jesiotr w śmietanie komentarz



Opinie i komentarze na temat Jesiotr w śmietanie kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

2 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Jesiotr w śmietanie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
CHRIS
2022-04-15 23:19

ZAGĘSZCZACIE MAKA ? - JA BYM TEGO NAWET PSY NIE DAL DO ZARCIE !!!

Autor
do chris
2022-07-05 17:43

Mąką zagęszcza się zupy i sosy. Podstawowa wiedza w kuchni się kłania.

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje